Webdesign MySiteNow Bussum           *          Alle rechten voorbehouden 2014-2018  copyright stichting 4Gambia Kampen        *        Sitemap        *        Disclaimer

IBAN:

NL42 SNSB 0872 4709 46


KvK nummer:

60729953


RSIN nummer:

854035709

Share on Facebook Share on Twitter


Batokunku Nursery School


Batokunku is een dorp in Kombo South, één van de negen districten in het Western Division gewest. Het ligt aan de kust, tussen de beroemde vissersplaats Tanji (of Tanjeh) en Tujareng in.


In maart 2012 bezoeken we de kleuterschool voor het eerst. We maken kennis met prachtige kleuters, in gehavende schooluniformen. Ze zitten allemaal bij elkaar in één klas. De 3-jarigen tot en met de 6-jarigen. En een enkele 7-jarige. Beter iets dan niets, denken we dan nog.


De slechte conditie van het golfplaten dak vormt dan de grootste bedreiging voor het voortbestaan van deze kleine kleuterschool. De vraag om onze steun lijkt gerechtvaardigd en we besluiten ons er voor in te zetten: in het voorjaar van 2013 ligt er een nieuw dak op de school.


We zorgen daarna voor een veilige muur met een afsluitbare stalen poort om het schoolterrein, waardoor kinderen niet meer zomaar de weg op kunnen rennen en ongenode bezoekers (mens en dier ) hebben geen toegang meer.  


We sturen dozen vol leermaterialen op die nog een prima tweede leven aankunnen en bevriende stichtingen zorgen voor speeltoestellen en een opgeknapt klaslokaal. We geven gevraagd en ongevraagd advies. Over een te vormen schoolcomité en over schoolregels. En we krijgen in Nederland geld van een sponsor voor nieuwe schooluniformen voor de kleuters.


Inmiddels merkt de lokale gemeenschap dat we het serieus menen. Er wordt aktief meegedaan en meegedacht. En zo zien we het graag.      


De overheid is van dit alles onder de indruk en geeft toestemming voor een opwaardering van de school: er mag nu ook les worden gegeven aan klas 1 en 2. Daar krijgen ze leerkrachten voor, door de overheid betaald, maar helaas geeft diezelfde overheid er geen ruimte bij.                                                                 Lees verder>>>