sponsorloop

Sponsorloop

Sponsorloop voor Sittanunku

In 2019 is er een sponsorloop gehouden door de Warmlopers in Zwolle. Stichting 4Gambia heeft toen besloten om zich in te zetten voor een gezondheidskliniek in Sittanunku, een plaats op de North Bank. Het gebouwtje is na de bouw, zo’n tien jaar geleden, nooit operationeel is geweest. De bouwende stichting voorzag in die tijd niet in salarissen, materialen en onderhoud. Jammer, want het gebouw is daardoor ernstig in verval geraakt.

Project

Men heeft ons gevraagd of we iets voor ze kunnen betekenen waardoor de kliniek alsnog geopend kan worden. Met een investering van in totaal zo’n € 10.000,- is dat mogelijk. En daarmee zou basis gezondheidszorg voor vijf omliggende dorpen (samen zo’n 15.000 inwoners) binnen een aanvaardbare afstand komen.

Sponsorloop

In Zwolle waren we in 2019 het goede doel van de  Warmlopers. Deze club loopt hard voor een bepaald doel, wat elk jaar wisselt, waarbij ze zich laten sponsoren door familie en vrienden Er wordt een heel jaar getraind voor de Zwolse Halve Marathon, die dat jaar op 15 juni is gelopen.

Sittanunku

Ons project waar specifiek voor gelopen is, is het Gezondheidscentrum in Sittanunku. Het beoogde bedrag, ruim € 5000,- is bij elkaar ‘gelopen’ en de renovatie is inmiddels gestart. We bedanken de Warmlopers voor hun inspanningen!

Toegift

Nadat dit geweest was, werden we nog verrast dooreen prachtige gift (€ 1250,-) van het Greijdanus, school voor voortgezet onderwijs in Zwolle. Het bleek dat leerlingen van deze school ook die Halve Marathon in Zwolle hebben gelopen en zich net als de Warmlopers hebben laten sponsoren. We bedanken ook deze leerlingen hartelijk voor hun inspanningen. Het bijeengebrachte geld gaat ook naar het gezondheidscentrum in Sittanunku. 

Wil je meer informatie over dit project, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen.

Meer nieuwsberichten >>