projecten gezondheidszorg

Renovatie kliniek

De renovatie van de kliniek in Sittanunku is het project dat in 2019 door Stichting 4Gambia is gestart. Het gebouw is vervallen en nooit in gebruik geweest als kliniek. Toen de aanvraag binnen kwam bij Stichting 4Gambia had zij niet genoeg middelen in om een renovatie te bekostigen. De oplossing diende zich aan in de vorm van een sponsorloop. Door de Warmlopers Zwolle wordt elk jaar een marathon gelopen voor een goed doel. In 2019 was stichting 4Gambia met het project in Sittanunku dat goede doel. Door de Warmlopers in is er een mooi bedrag bij elkaar gelopen en toen kon de renovatie van de kliniek beginnen.

De renovatie is begonnen
renovatie kliniek

Aan de buitenkant is inmiddels wat gedaan. Er is een nieuw dak gelegd. Het begin is er dus. Het is jammer dat de werkzaamheden een tijd stil hebben gelegen vanwege het coronavirus. Net als in Nederland was er in Gambia een lockdown van kracht. Het gooit wel roet in het eten. Het betekent niet alleen vertraging voor de bouw. Degenen die daar aan het werk zijn, hebben daardoor geen inkomen. In Gambia zijn er geen sociale voorzieningen zoals in Nederland.

renovatie kliniek

Gelukkig zijn de laatste berichten weer wat positiever. Omdat er bijna geen besmettingen in de omgeving vastgesteld zijn, durft men toch weer verder te gaan.

Update van de renovatie

Er is hard gewerkt en het ziet er mooi uit. Er wordt een voetpad gemaakt naar de poort van de kliniek. Tegelijkertijd wordt door de overheid de weg buiten aangepakt. Op deze manier is het voor de bewoners gemakkelijker om de kliniek te bereiken. We zijn dus heel tevreden. Wordt vervolgd.