Amadou brengt rijst

Hulpactie corona

In Nederland is op het moment dat Stichting 4Gambia om hulp vraagt al enkele weken een lockdown van kracht vanwege corona. De gevolgen zijn groot: scholen zijn gesloten, werknemers zitten thuis, evenementen gaan niet door en we houden 1,5 meter afstand van elkaar. In Gambia is ook een lockdown van kracht, met dezelfde gevolgen als hier. Toch is er een belangrijk verschil. Het land heeft geen financiële buffer om bij te springen. En de bevolking heeft die buffer al helemaal niet.

Situatie in Gambia

Gelukkig is een uitbraak van het coronavirus, zoals onder andere in Nederland, tot op heden niet aan de orde in Gambia. Maar werknemers die nu thuiszitten krijgen in de meeste gevallen geen salaris doorbetaald. En ondernemers zien hun inkomsten teruglopen tot het nulpunt. Dit betekent voor de meeste Gambianen dat de bodem van de rijstzak allang in zicht is en dat er geen geld is om vis en verse groenten te kopen. De zorgen zijn groot als je niet weet hoe je je kinderen moet voeden.

Oproep voor hulp

Stichting 4Gambia heeft besloten een handreiking te doen aan de families van kinderen in onze sponsorprogramma’s. Het plan was om een zak rijst van 25 kilo uit te reiken aan elk van onze kinderen en daar hebben we een groente- en fruitpakket aan toegevoegd. Om dit plan te kunnen uitvoeren hadden we de hulp van sponsors nodig. Voor zo’n € 17,50 konden we de familie van één kind blij maken met rijst en verse groente.

Snelle reactie

Geweldig! In amper twee weken tijd, na onze oproep om geld in te zamelen voor voedselpakketten voor onze sponsorkinderen en hun familie, hebben wij 60 families van voedselpakketten kunnen voorzien. Hiervoor hadden wij € 1.050,- voor nodig en dankzij jullie is dit gelukt!

Gelukkige families

Amadou, onze contactpersoon in Gambia, heeft afgelopen vrijdag de laatste voedselpakketten rondgebracht. De reacties die we vanuit Gambia hebben ontvangen waren hartverwarmend, waaronder: “Dit komt op het juiste moment, dit hadden we hard nodig”.

Corona hulp

Onze hartelijke dank gaat uit naar al onze sponsors en Amadou, die dit financieel en praktisch mogelijk hebben gemaakt om families in Gambia ook in coronatijd te helpen. Wil je ook een actie houden voor de mensen in Gambia? Kijk dan op de pagina Houd een actie.

Meer nieuwsberichten >>