scholen gaan weer beginnen

De scholen gaan weer beginnen

Vanwege het coronavirus zijn in maart de scholen gesloten. Daardoor lag het werk van Stichting 4Gambia ook gedeeltelijk stil. Amadou kon geen schoolgeld gaan betalen. Zoals het er nu uitziet gaan scholen in oktober weer beginnen. De kinderen kunnen na maanden van thuiszitten weer naar school. Wij helpen mee om de scholen die we steunen voor te bereiden om te voldoen aan de voorwaarden. Zo hebben we thermometers besteld, die straks verplicht zijn. Elk kind kan voor binnenkomst getemperatuurd worden. Ook hebben we een lijst opgesteld van spullen die nodig zijn om de klaslokalen te kunnen schoonmaken.

Ieder kind een eigen beker

Ook aan persoonlijke hygiƫne wordt gewerkt. Zo gaan we schoonmaakspullen en mondkapjes regelen. Ook krijgt elke leerling een eigen drinkbeker. In Gambia is het heel gewoon dat er in elke klas een beker is waar alle kinderen een slokje water uitdrinken als ze dorst hebben. Daarom wilde men eerst met wegwerpbekers gaan werken, maar die zijn minder goed voor het milieu. Omdat in Gambia reinigende handgel moeilijk verkrijgbaar is, hebben we dat onlangs in Nederland aangeschaft. Dit gaat op transport. Het is een begin en we blijven zoeken naar mogelijkheden om ook deze aankoop in Gambia te kunnen doen, zodat we de economie daar ondersteunen. Maar vooralsnog dus in Nederland gekocht, om er voor te zorgen dat de kinderen in Gambia weer naar school kunnen gaan.

Er is dus weer werk aan de winkel voor Amadou. Hij gaat allerlei spullen aanschaffen voor de scholen die we steunen. Die kunnen straks veilig beginnen aan een nieuw schooljaar.

We zoeken nog sponsors

Het is definitief: de scholen gaan weer beginnen. Onder strikte voorwaarden mogen scholen weer open in Gambia. Voor leerlingen van grade 7 tot en met 12 betekent het dat ze vanaf woensdag 14 oktober weer naar school kunnen. Voor leerlingen in de onderbouw, tot en met grade 6, betekent het dat ze vanaf 28 oktober weer naar school mogen. Na maanden van thuiszitten, op straat spelen, en afwachten, gaat het weer gebeuren. We zijn nog op zoek naar sponsors die ons helpen om het schoolgeld te betalen voor een aantal van onze kinderen. Heb je de mogelijkheid om bij te dragen aan een betere toekomst voor kinderen in Gambia? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Hulpactie corona

Dit voorjaar heeft Stichting 4Gambia een actie gehouden om rijst en verse groente rond te brengen bij onze sponsorkinderen. In Gambia betekent geen werk, ook geen eten. Heel veel werk lag ook stil vanwege corona en sociale voorzieningen zijn er niet in Gambia.

Meer nieuwsberichten >>