Actie Noodhulp

Deze week (begin juli) is het noodweer geweest in Gambia. Regen, heel veel regen. En héél véél wind. Omgewaaide bomen en telefoonpalen blokkeren wegen en hebben huizen ernstig beschadigd. De hevige wind zorgde sowieso voor heel veel schade aan de kwetsbare huizen. Vooral golfplaten-daken zijn weggewaaid, soms kilometers ver neergekomen. (Delen van) huizen zijn ingestort. Er is ontzettend veel schade. Er zijn ook slachtoffers te betreuren. 

Op dit moment zijn we aan het inventariseren hoe groot de schade is bij de families van onze zestig sponsorkinderen. De eerste berichten en foto’s die we hebben ontvangen zien er niet goed uit en maken dat we voor het ergste vrezen. Door de omgewaaide telefoonpalen is telefonisch contact moeilijk, zodat we geen contact krijgen met getroffen gezinnen. Amadou doet zijn best, maar het duurt nog wel even voor alles geïnventariseerd is.

We vragen jullie hulp. We weten nog niet precies hoeveel geld er nodig is, maar dat het veel is is duidelijk. Helpen jullie mee?

Overmaken kan naar IBAN NL42 SNSB 0872 4709 46 ten name van Stichting 4Gambia onder vermelding van Noodhulp. Elk bedrag is welkom. We hebben de ANBI status, dat betekent dat giften onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn. 

Bij voorbaat hartelijk dank!