Meehelpen


Wil je meehelpen?
helpen sponsor

Stichting 4Gambia vraagt je om mee te helpen, want we kunnen het niet alleen. Dat kan bijvoorbeeld door een kind in Gambia op weg te helpen naar een betere toekomst. Het 4Gambia sponsorprogramma maakt onderwijs voor een grote groep kinderen mogelijk. Sponsors in Nederland betalen het schoolgeld. Word dus sponsor.

Wil je op een andere manier meehelpen? Dat kan:

Kom in actie!

Er zijn allerlei mogelijkheden om een actie op touw te zetten, waarmee je Stichting 4Gambia helpt om mensen in Gambia te helpen. Misschien brengen onderstaande voorbeelden je op een idee.

Statiegeldactie

Bij sommige supermarkten is het mogelijk om het statiegeld te doneren aan een goed doel. Bij meerdere winkels is Stichting 4Gambia een maand of langer het goede doel geweest. Weet je zelf een supermarkt waar wij ons kunnen aanmelden als het goede doel, neem dan contact met ons op.

Sponsoractie

Je kunt Stichting 4Gambia ook steunen met een sponsoractie. Je doet iets bijzonders of als hobby, en vraagt familie en vrienden jou te sponsoren voor het goede doel. In 2019 hebben de Warmlopers tijdens de Zwolse Halve Marathon € 5000,- bij elkaar gelopen voor ons project in Sittanunku.

Speculaasactie

Nog een voorbeeld hoe je iets kan doen. Er is iemand die elk jaar in november overheerlijke speculaas bakt en verkoopt aan bekenden. Via sociale media maken wij bekend dat deze actie er weer is en dan kunnen via Stichting 4Gambia bestellingen geplaatst worden. De opbrengst in 2020 is € 852,-.

Hobbyactie

Onder de naam Made with Joy worden door Laura de mooiste dingen gehaakt. Van lectuurbakken en babyvestjes tot kerstballen. Dat kan ook op bestelling. Van de opbrengst van de verkochte artikelen gaat een deel naar Stichting 4Gambia. Kijk ook eens op haar Facebookpagina Made with Joy.

Made in Gambia
helpen

We ontmoeten in Gambia weleens mensen die producten maken om te verkopen, zowel aan de lokale bevolking als aan toeristen. Op die manier kunnen ze wat verdienen voor zichzelf en de familie. Zo is er bijvoorbeeld iemand die kleurrijke tassen maakt van stoffen met Gambiaanse motieven. Voor een volledig overzicht van de beschikbare modellen en andere artikelen, neem je een kijkje op de pagina Made in Gambia.