Doneren


We kunnen het niet alleen
Schenken met belastingvoordeel

Het is goed om te weten dat giften en schenkingen aan Stichting 4Gambia onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. De belastingdienst heeft ons immers aangemerkt als een ANBI, een Algemeen Nut beogende Instelling. Daarmee weet je dat je gift aan ons goed terecht komt.

Wil je een periodieke gift doen aan stichting 4Gambia? Onder bepaalde voorwaarden kan je deze gift ook aftrekken in je aangifte inkomstenbelasting. Informatie over een periodieke schenking vind je op de website van de Belastingdienst. Je hoeft hiervoor niet meer naar de notaris, een overeenkomst kan eenvoudig opgemaakt worden met gebruik van dit formulier.

Nalatenschap

Er is nog een manier om Stichting 4Gambia te ondersteunen, een manier waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Je kunt ons namelijk opnemen in je testament. Omdat Stichting 4Gambia een Algemeen Nut Beogende Instelling is, hoeft zij geen schenk- en erfbelasting te betalen over aan ons nagelaten bedragen. Wil je ons benoemen in je testament? Neem contact op met je notaris en laat je goed voorlichten. Uiteraard kan je ook contact met opnemen met onze eigen notaris.

Structurele hulp

Een manier om structureel te helpen, is sponsor worden in het 4Gambia sponsorprogramma. Door deze bijdragen worden kinderen in Gambia in staat gesteld om naar school gaan. Daarmee krijgen zij een kans op een betere toekomst. Ook de sponsorbijdrage is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Meer informatie over het sponsorprogramma vind je hier.

Kopen en doneren tegelijk

Shop je wel eens online? Als je dit voortaan via stichting-4gambia.doelshop.nl doet, doneer je gratis aan ons zonder enige extra kosten. Je kunt alle producten zoeken en vergelijken van alle grote webshops (Bol.com, OAD Reizen, Coolblue, Media Markt, Albert Heijn en HEMA). Het product koop je bij de webshop zelf, maar doordat je dit via onze goededoelenpagina doet, geef je kosteloos een donatie aan Stichting 4Gambia. Je kunt dit doen door op Doelshop.nl ‘Stichting 4Gambia’ te kiezen of door via stichting-4gambia.doelshop.nl te shoppen. Bij iedere aankoop doneer je automatisch en kosteloos aan ons doel. Hoe makkelijk is dat. Op deze manier is al bijna € 500,- gedoneerd.

Kom je er niet uit? Neem dan even contact op, dan helpen we je verder.