Kliniek in Sittanunku


Health Clinic

In 2019 heeft Stichting 4Gambia besloten om zich in te zetten voor een kliniek in Sittanunku, een plaats op de North Bank, ten noorden van de rivier The Gambia. De stichting die het zo’n tien jaar geleden heeft gebouwd, voorzag niet in salarissen, materialen en onderhoud. Jammer, want daardoor is het gebouw dus nooit gebruikt, maar juist ernstig in verval geraakt.

De gemeenschap van Sittanunku heeft ons gevraagd of we iets voor ze kunnen betekenen. Als de kliniek alsnog geopend kan worden, zal daarmee basis-gezondheidszorg voor vijf omliggende dorpen (samen zo’n 15.000 inwoners) binnen een aanvaardbare afstand komen. Een dergelijk project kan echter niet zomaar betaald worden uit de algemene middelen van de stichting. Gelukkig komen we in contact met de Warmlopers.

Warmlopers

Stichting 4Gambia is met de renovatie van deze kliniek in 2019 een van de goede doelen van de Warmlopers. Dit is een club van hardlopers die elk jaar meedoet met de Halve Marathon van Zwolle. De lopers laten zich daarbij sponsoren voor een aantal vooraf vastgestelde goede doelen. Voor de renovatie werd op deze manier € 5000,- bij elkaar gelopen. Dank lopers en gulle gevers.

Renovatie

Inmiddels is er een begin gemaakt met de werkzaamheden. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw dak. Er wordt gestuct en geschilderd. Ondanks het coronavirus zijn de werkzaamheden gestaag doorgegaan, maar er moet nog wel het een en ander gebeuren. We gaan ons nu ook focussen op de materialen die nodig zijn om de gezondheidskliniek te kunnen laten draaien. We denken aan kantoormeubilair, testapparatuur, een aantal ziekenhuisbedden, enzovoort. Er is dus nog genoeg te doen.

Kliniek in gebruik genomen

De renovatie is klaar en nu kan de kliniek in gebruik worden genomen. Eén keer per week wordt er consultatiebureau gehouden voor zwangere vrouwen. Het is een mooi begin. Zo te zien is het behoorlijk druk en voorziet het zeker in een behoefte. Blij dat Stichting 4Gambia hier een steentje aan heeft bijgedragen.

Wil je meer informatie over dit project? Of wil je ons helpen om de noodzakelijke materialen bij elkaar te krijgen? Neem contact met ons op. Ook kun je helpen door een donatie te doen.

Meer informatie over onze andere projecten.