In Zwolle is er een club hardlopers die elk jaar een sponsorloop houden voor een goed doel. In 2019 is Stichting 4Gambia dat goede doel. De lopers laten zich sponsoren door familie en vrienden. Het is de bedoeling dat er voor een specifiek project wordt gelopen. Er lag al een aanvraag voor onze hulp voor de kliniek in Sittanunku en dan is de sponsorloop een mooie gelegenheid om van die hulpvraag ons project te maken.

Vervallen gebouw kliniek Sittanunku

Project

In 2019 hebben we besloten ons in te zetten voor een gezondheidskliniek in Sittanunku, een plaats op de North Bank, die na de bouw, zo’n 10 jaar geleden, nooit operationeel is geweest. De bouwende stichting voorzag in die tijd niet in salarissen, materialen, en onderhoud. Jammer, want het gebouw is daardoor ernstig in verval geraakt. Men heeft óns gevraagd of we iets voor ze kunnen betekenen waardoor de kliniek alsnog geopend kan worden. Met een investering van in totaal zo’n € 10.000,- is dat mogelijk. En daarmee zou basis gezondheidszorg voor vijf omliggende dorpen (samen zo’n 15.000 inwoners) binnen een aanvaardbare afstand komen.

Sponsorloop

In Zwolle zijn we in 2019 het goede doel van de  Warmlopers. Deze club loopt hard voor een bepaald doel, wat elk jaar wisselt, waarbij ze zich laten sponsoren door familie en vrienden. Er wordt een heel jaar getraind voor de Zwolse Halve Marathon, die dat jaar op 15 juni is gelopen.

Sittanunku

Ons project waar specifiek voor gelopen werd is het Gezondheidscentrum in Sittanunku. Het door ons beoogde bedrag van € 5000,- is bij elkaar ‘gelopen’ en de renovatie is inmiddels gestart. We bedanken de Warmlopers voor hun inspanningen!

Toegift

Nadat dit geweest was, werden we nog verrast dooreen prachtige gift (€ 1250,-) van het Greijdanus, school voor voortgezet onderwijs in Zwolle. Het bleek dat leerlingen van deze school óók die Halve Marathon in Zwolle hebben gelopen en zich net als de Warmlopers hebben laten sponsoren.  We bedanken ook deze leerlingen hartelijk voor hun inspanningen! Het bijeengebrachte geld gaat ook naar het gezondheidscentrum in Sittanunku. 

Wil je meer informatie over dit project, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen.