Zo werken wij


Werkwijze

Stichting 4Gambia heeft als doelstelling de bevolking van Gambia te ondersteunen. Daarbij gaan we uit van de eigen verantwoordelijkheid van de lokale bevolking. We richten ons vooral op onderwijs, gezondheidszorg, en sport, en alles wat met de genoemde terreinen op de een of andere manier verband houdt. Hieronder wordt ook verstaan het samenwerken met andere organisaties. De vraag of behoefte van de lokale bevolking is leidend in onze hulpverlening. Een en ander staat beschreven in de statuten en in ons beleidsplan.

Sponsorprogramma

We doen niet zomaar wat. Een goed voorbeeld daarvan is het 4Gambia sponsorprogramma. De vader van Fatou zag wel in dat een schoolopleiding voor zijn dochter belangrijk is, maar kon het schoolgeld daarvoor niet betalen. Vanuit die vraag of Stichting 4Gambia iets kon betekenen is het sponsorprogramma opgezet. Inmiddels nemen er zestig kinderen deel aan het sponsorprogramma. We steunen ook hier waar men zich verantwoordelijk voelt voor eigen ontwikkeling, eigen kinderen en eigen toekomst, maar waar men het niet alleen kan.

Uitbreiding Sponsorprogramma
Stichting 4Gambia uitgebreid

In 2018 is het sponsorprogramma uitgebreid. In dat jaar hebben we zo’n tien sponsorkinderen van de Wilko Gambia Foundation overgenomen. De oprichters hadden dat gevraagd, omdat ze hun stichting wilden beĆ«indigen. Ze wilden de kinderen die zij ondersteunden niet aan hun lot overlaten. Nadat ook hun eigen sponsors akkoord gingen, konden deze kinderen worden opgenomen in het 4Gambia sponsorprogramma en op deze manier hun schoolloopbaan vervolgen.

4Gambia Foundation
4Gambia Foundation

In Gambia zijn we actief onder de naam 4Gambia Foundation. En ook daar zijn we geregistreerd als een charitable foundation, ofwel een goede doelen stichting. Het zorgt ervoor dat de Gambiaanse overheid met ons wil samenwerken en we op diezelfde overheid een beroep kunnen doen als zich ergens problemen voordoen.

Vrijwilligers in Gambia

Onze projecten worden al vanaf het begin begeleid door Amadou Demba. Hij onderhoudt onder andere het contact met de scholen en met de families van de gesponsorde kinderen. Daarnaast neemt hij de door ons opgestuurde goederen in ontvangst en komt met voorstellen hoe dingen beter kunnen. Hij is van groot belang voor de stichting. Hij kent de situatie in zijn land en kan vanuit die kennis beoordelen of een kind in aanmerking komt voor bijvoorbeeld het sponsorprogramma.

Stichting 4Gambia

Bij Yusufa Gomez (met bril), de baas van GAFNA, een grote Gambiaanse organisatie voor ontwikkelingshulp, kunnen we terecht bij vragen en voor advies. Ook een Gambiaan die van groot belang is voor de stichting. Want wie kent het land en de cultuur beter dan degene die er is geboren en er nog altijd woont.   

AVG

AVG is Algemene Verordening Gegevens. In deze verordening wordt uiteengezet hoe Stichting 4Gambia met de persoonsgegevens van sponsors en donateurs omgaat. Lees hier onze AVG.